Karmøy Svømmeklubb Norges Svømmeforbund Norges Svømmeforbund

Babysvømming


Karmøyhallen:


Babysvømming er først og fremst en morsom aktivitet for både baby/barn og foreldre. Her stimulerer vi barnets sanser gjennom sang, forskjellige aktiviteter/øvelser, lek og moro i tillegg til at det blir tryggere i vann (både over og under). Det er god trening for barnets motoriske evner, i tillegg til at det lærer sin egen kropp å kjenne.

Se hvor gøy vi har det!

  
  
  
  
  
  

 

                                                  

Litt fakta:

Ordet babysvømming kan være misvisende da det ikke handler om å lære babyen å svømme, selv om barnet kan lære det.
Vi ønsker og stimulere barnet og gi det flere muligheter for å utforske kroppens evner i vannets stimulerende miljø. Dette gir en mer allsidig motorisk stimulering, og får dermed en mer allsidig og sikrere motorisk kompetanse, noe som er svært viktig for positiv utvikling av barnets selvbilde. Kroppen er barnets lekeapparat!

Hovedmålet med babysvømming er at barnet skal bli trygg i elementet vann, både over og under vannflaten, uansett dybde og temperatur. Barnet skal lære å erfare vannets muligheter og egne begrensninger i vannet.
Barnet skal lære selvbergningsferdigheter og på denne måten være bedre rustet til å redde seg selv i en uventet ulykkessituasjon. Barnet skal lære sin egen kropp å kjenne i vannet, og hvordan vannet virker på den!

Gode grunner til å delta på babysvømming

  • Det er gøy!
  • Familien kan drive med en aktivitet sammen
  • Svømming og andre vannaktiviteter er god trim og/eller avkobling for både barn og voksne.
  • Vann er et element der vi kan bevege oss lett i alle retninger. Vi har stor frihet i bevegelsene. Babyen klarer å utføre bevegelser som ikke er mulig på land. Han/hun frigjøres fra en sittende eller liggende stilling.
  • I tillegg til den fysiske treningen, får babyen en psykisk stimulering. For ikke å snakke om muligheten familien har til sosialt samvær. Man treffer andre familier med små barn og kan utveksle tanker, ideer og erfaringer.
  • Babysvømming (hvis den blir fulgt opp) gir familien ekstra gode muligheter til lek og aktiviteter i vann eller i tilknytning til vann senere i livet.


Instruktør Per Steinar NilssenKONTAKT
Karmøy Svømmeklubb
Postboks 1923
5508 Karmsund

Karmøy Svømmeklubb


SPONSORER